Spanje weer heel populair

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om hun volgende vakantie door te brengen in de Spanje. Dit blijkt uit

cijfers verzameld door Topic Travel Vakantiehuizen. Het percentage boekingen van vakantiehuizen in Spanje voor 2018 is momenteel al ruim zeven procent hoger dan dit jaar.Het populairst zijn nog altijd de kuststreken Costa Brava en Costa Blanca.
Opvallend is het aantal voorjaarsboekingen, aangezien dit soort reizen normaal gesproken op kortere termijn worden geboekt, meent Topic Travel.

Costa Blanca
De Costa Blanca heeft haar naam te danken aan de witte zandstranden en is bij menigeen bekend als regio waar u heerlijk kunt genieten van zon, zee, strand en het mediterrane klimaat. Mede de aangename winters maken deze kust zeer geliefd. Uitgestrekte zandstranden worden hier afgewisseld door rotspartijen en steile kusten. In de verschillende badplaatsen kunt u 's avonds de gezelligheid opzoeken. Wilt u liever even de kustdrukte achter u laten?

Ga er dan op uit om het achterland te ontdekken. Hier vindt u de Sierra, en rijdt u door heuvels met olijf- en amandelbomen, sinaasappel-en citroenboomgaarden en kleine dorpjes. Voor de meer sportieve vakantieganger is er een groot aanbod aan sportieve mogelijkheden: windsurfen, waterskiën of duiken. Voor de wandelliefhebber vindt u hier talrijke routes en in het achterland van Alicante bevinden zich 6 natuurparken, waarnaar ook excursies gemaakt kunnen worden.

Golfliefhebbers kunnen hier het gehele jaar door golfen op één van de karakteristieke, goed toegankelijke golfresorts die de Costa Blanca aanbiedt.