Tips om geld te verdienen tijdens je backpack trip

Een lange en verre reis maken staat tegenwoordig op veel jongeren hun to do list. Een halfjaar reizen in Azië of Zuid-Amerika wordt steeds populairder. Maar voor zo een lange reis heb je natuurlijk ook veel geld nodig. Hoewel deze werelddelen een stuk goedkoper zijn dan Europa kan het geld wel erg snel gaan. Daarom is het belangrijk om van tevoren goed te sparen voor deze lange reis. Natuurlijk raakt het geld na een tijdje op dat is lastig als je nog verder wil reizen. Daarom hebben wij in dit artikel een aantal tips over hoe je geld kan verdienen om je backpack reis te financieren.

Mag je werken in het buitenland?

Waarschijnlijk kent iedereen het bekende televisie programma Border Security wel. Die strenge douane beveiligers die vrijwel bijna iedereen aanhouden op het vliegveld om in koffers te kijken en te vragen wat de reiziger in het land gaat doen. Werken in het buitenland met een toeristenvisum is absoluut niet toegestaan. Toch kan je ervoor kiezen om hier en daar wat (zwarte) baantjes te nemen, wel moet je rekening houden met het risico dat je loopt. In sommige landen is het ook mogelijk om een speciaal holiday work visa te nemen. Met dit visum mag je tijdens je vakantie ook nog eens werken. Controleer per land of je dit visum kan aanvragen.

Tip 1. Zet een eigen website/shop op

Ooit gehoord van de term ‘digital nomad’? Dit is iemand die doormiddel van een eigen website geld verdient terwijl hij/zij de hele wereld rondreist. Klinkt ideaal toch? Echter, is een eigen website opzetten nog best veel werk en moet je rekening houden met verschillende servers per land. Ook kan het wel een tijdje duren voordat je eenmaal geld verdient met je website. Zorg er daarom voor dat je website goed werkt en is ingericht met een goed werkend hosting programma zodat de website overal ter wereld live is. Kies er ook voor om een ubuntu server te gebruiken, hierdoor zal de website snel laden in elk land en 24/7 beschikbaar zijn voor bezoekers.

Tip 2. Help lokale ondernemers

In de wat armere plekken op de wereld moeten lokale ondernemers vaak heel hard werken voor weinig geld. Door jouw hulp aan te bieden bij een lokaal restaurant of het hostel waar je verblijft kan je vaak ook een zakcentje verdienen. Tevens vinden de meeste lokale ondernemers het wel fijn als je ze wil helpen bij bepaalde zaken. Spreek je bijvoorbeeld heel goed Engels? Dan kan je met jouw skills toeristen lokken naar het hostel of restaurant. Promoot hun services bij andere toeristen en ontvang een kleine commissie voor je diensten.

Tip 3. Werk tijdelijk in het hostel