De Gironde is in de eerste plaats de wieg van de Bordeaux, de beroemdste wijn ter wereld. Maar behalve met wijn weet deze streek u met stranden, enorme bossen en meer dan duizend kastelen te benevelen. Rondom de historische stad Bordeaux, temidden van de met druivenranken getooide, glooiende hellingen, liggen de bekendste wijnkastelen van Frankrijk.

Wedden dat u in het trotse bezit van een of meer kistjes vol fraaie flesjes terugreist? Maar laten we vooral niet te snel over de terugreis beginnen, om de Gironde te ontdekken, moet men de tijd nemen die het verdient. Over tijd gesproken, wist u dat de middeleeuwse economie van Engeland bijna letterlijk dreef op de import van wijn uit haar bezittingen in Frankrijk. De strijd om deze gebieden is niet zonder reden beslist bij Bordeaux. De indrukwekkende kastelen uit deze tijd zijn een bezichtiging meer dan waard. Meer naar het zuiden l

iggen uitgestrekte dennenbossen met kleine beekjes en soms een meertje, waaronder het watersportcentrum bij Hostens. Onder een enorme, naar dennennaalden en hars geurende parasol vol fluitende vogeltjes, liggen ruim 450 kilometer verharde fietspaden op u te wachten. Bij zee vindt u die prachtige, brede zandstranden waar de Atlantische kust zo bekend om staat. Perfect voor een heerlijk dagje ontspannend zonnen op het strand, maar als u zich liever inspant dan staan alle faciliteiten voor u klaar.

Want of u met de surfplank de golven bedwingt, de waterskies onderbindt of per waterfiets de Atlantische Oceaan verkent, u komt tijd te kort. De meeste stranden worden geflankeerd door imposante duinen. Zoals bij Arcachon, een gezellige badplaats met terrasjes, restaurants en een prachtige baai.

De Dune de Pyla is hier met een hoogte van 114 meter letterlijk een toeristische topper! De Gironde, met de Bordeaux, de brede stranden, de bezienswaardigheden en ongerepte bossen een uitgelezen kwartet om te genieten van een welverdiende vakantie!