De mooiste reizen naar Namibië

Voor jouw backpack-avontuur kan je de hele wereld over. Sommigen pakken het eerst liever wat rustiger aan en starten met een rondreis in een land binnen Europa. Maar wil je gelijk in het diepe springen? Plan dan een reis naar Namibië. Dit land staat bekend om de prachtige landschappen en de mogelijkheden voor een echte safari in een van de nationale parken. De wilde dieren kan je tevens in het wild spotten tijdens een wandeling. Gun jezelf deze prachtige ervaring en plan een reis naar Namibië.

Op pad met de camper

In Namibië zijn ontzettend veel plekken die een bezoekje waard zijn. Daarom is het handig om eigen vervoer te hebben, zodat je niet alle afstanden te voet af hoeft te leggen. Overweeg daarom eens om een camperreis te boeken. In dit geval ben je niet alleen altijd voorzien van vervoer, maar hoef je ook geen accommodatie meer te regelen; slapen doe je gewoon in je camper. Door te reizen in een camper heb je alle vrijheid om je rondreis in Namibië in te richten. De ene dag rijd je naar de steenwoestijn in Damaraland om daar woestijnolifanten- en neushoorns te bekijken, de andere dag plan je bijvoorbeeld weer een trip naar de kust bij Swakopmund om daar waterdieren te spotten. En wil jij je reis verlengen? Dan is dat mogelijk. Net als de camper weer inleveren in een andere plaats.

 

Themareis

Tijdens je vakantie naar Namibië kun jij je eigen dagen indelen. Maar hoe leuk is het om een themareis te boeken? Er zijn arrangementen beschikbaar met verschillende thema’s zoals Zintuigen van Namibië. Deze staat volop in het teken van de natuur en cultuur van dit land. Je reisgezelschap bestaat tijdens een rondreis uit een groep van maximaal 20 personen uit verschillende landen. Onder begeleiding van de reisleiding bezoeken jullie bijvoorbeeld samen de lokale Himba bevolking, gaan jullie of safari en krijgen jullie de zandduinen van de Sossusvlei te zien. Het is mogelijk om tijdens deze rondreis nog extra excursies bij te boeken.

Reizen in je eigen tempo

Naast een camperreis is ook een autoreis naar Namibië mogelijk. Hierbij ervaar je het echte vakantiegevoel: de reis duurt maar liefst 29 dagen, de accommodaties zijn alvast voor je geregeld en ook de route met alle hoogtepunten is alvast voor je uitgestippeld. Zo weet je zeker dat je niets mist van de indrukwekkende omgeving van Namibië. Ook in dit geval is het mogelijk om de duur van je reis te verlengen of in te korten als dat beter in je planning past.