Backpacken in Nederland

Je zou er wellicht niet zo snel over nadenken, maar als reiziger kun je ook in Nederland backpacken. Voor een klein landje is er een vrij divers landschap van uitgestrekte weilanden tot prachtige duinen en zee. Daarnaast zijn de steden ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Ken jij nou iemand of ben jij nou iemand die in Nederland wilt backpacken? We geven hieronder een paar tips.

De bestemming
Eenmaal aangekomen op één van de vliegvelden wil je natuurlijk niet alleen maar in de stad lopen. Als backpacker kun je je prima vermaken in bijvoorbeeld Amsterdam, maar uiteindelijk wil je ook andere plekken zien. Het voordeel van zo’n klein landje is dat je met de trein of bus eigenlijk overal zo bent. Mocht je daar nou niet de tijd voor hebben en zoveel mogelijk in één keer willen zien dan kun je als backpacker wellicht ook een auto huren op het vliegveld via car rental Schiphol. Dit is natuurlijk niet de gebruikelijke manier, maar je kunt nu wel in een paar dagen tijd gigantisch veel zien. Bovendien hoef je je nu niet te beperken tot een paar bestemmingen.

Enkele ideeën
Eén van de bestemmingen waar je eigenlijk als backpacker toch wel naartoe zou moeten, zijn de Waddeneilanden. Deze eilanden bestaan uit Texel, Vlieland, Terschelling, Schiermonnikoog en Ameland. Vanuit Harlingen kun je de veerboot nemen naar zowel Vlieland als Terschelling. Deze eilanden beschikken over mooie stranden en grote stukken ongerepte natuur, wat voor een backpacker natuurlijk super mooi is. Je kant ervoor kiezen om te eilandhoppen en meerdere eilanden te bekijken. Ook kun je jezelf beperken tot één of twee eilanden en daar echt te genieten van de rust. De eilanden staan op de Wereld Erfgoed lijst en zijn daarom zeker de moeite waard. Bovendien is het niet ver reizen. Als je via autoverhuur Eindhoven airport die kant op rijdt, kun je er binnen 3 uur zijn. Ben je van plan om met het openbaar vervoer te gaan? Zoek dit dan van te voren goed uit, zodat je niet de boot naar de eilanden mist.

Andere natuur
Het grootste natuurpark in Nederland is de Hoge Veluwe. Hier vind je één van de mooiste landschappen van Nederland. Zo leven er nog herten en wilde zwijnen. Ook enkele zeldzame diersoorten zijn er te vinden, zoals de tapuit de heikikker en de draaihals. Er zijn daarnaast heel veel mooie wandelroutes die je hier kunt nemen om je even volledig terug te trekken.

Als backpacker is er dus genoeg te zien en te doen in Nederland en ons Laaglandje zou daarom zeker niet overgeslagen hoeven te worden!