Backpacking – Een Nieuw Perspectief op Wereld Reizen

Iedereen houdt van een nieuw avontuur naar onbekend gebied, het risico en de spanning bij het voor het eerst betreden van een nieuw gebied, is een gevoel wat met geen woorden te omschrijven is.

Zelfs al is het niet de typische ontspannende vakantie of een vermakelijke luxe vakantie, iedereen heeft wel een typisch stukje persoonlijkheid dat weg wilt van die standaard vakanties, om iets spannends en uitdagends aan te gaan. Welkom in de wereld van backpacking!

Backpacking trekt de nieuwsgierige, sensatie zoekende kant van iemands karakter aan, die kant die buiten je comfort zone wilt treden, maar heb je de beslissing eenmaal gemaakt: er is werkelijk niet te vergelijken met een typische, bakken op het strand, vakantie. Backpacking is geen standaard ervaring die de meeste reizigers opzoeken, het is meer een gevoel van genoegdoening en tevredenheid wat je hebt na zo’n reis, het gaat niet om waar je heen gaat, maar hoe je daar komt, wat je ziet en ervaart onderweg.

Backpacking gaat om natuur, omgeving, dieren, flora en fauna, wildernis, landen, bergen, en meer. Het is niet een gewone familie vakantie of groepsreis waarbij je verblijft in een leuk en comfortabel hotel waar iedereen gedienstig is en geroepen kan worden om aan jouw eisen te voldoen. Backpacking is een back-to-basics reis, waarbij jouw ervaring afhangt van hoe goed je kan opgaan in de natuur, en hoeveel moeite je er zelf in wilt stoppen.

Het succes van backpacking reisjes ligt niet in het bezoeken van de standaard toeristen attracties (hoewel je dit best kan doen als je er toch bent), het gaat om wat er buiten de toeristen attracties ligt en het ervaren van de echte cultuur van de plaatsen die je bezoekt, het delen van jouw blootstelling aan een andere leefstijl met je mede reizigers.

Het is een gewoonlijke misvatting dat backpacking alleen geschikt is voor de jonge generatie. Hoewel het grote deel van de backpackers jong is, zijn er voldoende mogelijkheden voor de oudere generaties om de natuur in te trekken en de wereld rond, of dit nu onderdeel is van een georganiseerde reis of dat je er zelf op uit trekt.

De gouden regel van backpacking is dat je er uit haalt wat je er zelf in stopt, of je nu 19 bent of 45.